Koulutus lääkäreille

KYMENHVA:n julkaisuja

KYMSOTE:lla ja sen edeltäjäorganisaatioilla CAREA:lla, Kymenlaakson sairaanhoitopiirillä ja Kotkan keskussairaalan kuntainliitolla on ollut oma julkaisusarja ainakin 1980-luvulta saakka. Sitäkin aiemmin organisaatio on julkaissut ainakin vuosikertomuksia vuodesta 1968 alkaen.

Ennen Kotkan keskussairaalan valmistumista tuona vuonna julkaisuja ovat tuottaneet Kotkan kaupunginsairaala, johon keskussairaalaa ensin toteutettiin, ja Kotkan yleinen sairaala eli Viipurin lääninsairaala, joka oli määritelty keskussairaalaksi jo 1930-luvulla ja joka tuli Kotkan kaupunginsairaalan päärakennukseen vuokralle vv. 1940-1941 ja 1944-1956, kunnes sen toiminnot, rekisterit, osin henkilökunta ja osin irtaimisto siirrettiin Kotkan kaupunginsairaalaan maan hallituksen päätettyä, että keskussairaaloista tulee kuntayhtymien sairaaloita.

Pienempi osa Viipurin lääninsairaalaa siirrettiin Joutsenoon, jossa se toimi Etelä-Saimaan yleinen sairaala-nimellä, kunnes sen toiminnot, rekisterit ym. siirrettiin Etelä-Saimaan keskussairaalaan. Myös Etelä-Saimaan yleinen sairaala on tuottanut vuosikertomuksia, joissa on aikalaisinformaatiota Kaakkois-Suomen sairaalalaitoksen kehityksestä.